Veneto Project



The main driver behind this project was Accessibility.  Our homeowners are in the early 70s and retired. Therefore we launched a project driven by accessibility but also transform the look and feel into a warm and inviting environment though clean lines.  We kept the cabinets and repainted them a soft beige to complement the tile work, accent tiles and rope trims.  We then gutted the bathroom, substantially enlarged the shower, made it a walk in configuration with wider door and pony walled “long seat”.  This allowed our homeowner to enter the shower, sit down, adjust the shower controls, set the diverter then “scoot” down the seat to the actual location of the hand held and or stand up shower head.  This gave our homeowner the complete flexibility to use the new environment on her own versus assistance from her husband.  By turning the tub to the outside wall, we allowed an “entrance way” into the shower and tub area.  This in turn allowed us to create a tub deck big enough so our homeowner could sit on the end of it and then lift her legs up and into the tub.  Once again, something she has not been able to do for 5 years.   The design element was to welcome you into the bathroom through the diagonal large tiles with subtle movement, glance at the cabinetry and then the tub area.  THEN turn towards the very large accessible shower and immediately create a smile on your face.  Our customer wrote a of recommendation for us on this project and one we are very proud of!

To browse more photos from the Veneto project, visit our Houzz page..